Focus RS

Ford Performance-vierwielaandrijving (AWD) met Dynamic Torque Vectoring Control biedt meer dan 1 g dwarsversnelling, plus uitstekende grip en ultra precieze besturing als u de bocht door gaat.

Circuit

Het systeem wordt aangestuurd door een dubbele, elektronisch aangestuurde koppeling om het motorkoppel evenwichtig over de achterwielen te verdelen. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met het wegoppervlak en de rijomstandigheden. Dankzij deze intelligente technologie kunt u op circuitdagen genieten van een stukje gecontroleerd driften.

Bij Ford Schurer-Kamphuis kunt u vrijblijvend een proefrit maken in een Ford Focus. Maak een afspraak met één van onze verkoopadviseurs en laat u uitvoerig informeren over de mogelijkheden. Bij Schurer-Kamphuis is de nieuwe Focus RS in diverse uitvoeringen beschikbaar zodat u zelf de meeste geavanceerde Ford Focus ooit kunt ervaren.

Geavanceerde 2,3-liter EcoBoost-motortechnologie

De revolutionaire technologie achter de 2,3-liter EcoBoost-motor biedt directe brandstofinjectie, een dubbele nokkenas met variabele en onafhankelijke timing en twin-scroll turbocompressie. De motor is speciaal voor de nieuwe Focus RS getuned en gekalibreerd en het resultaat is er dan ook naar: een maximaal vermogen van 350 pk en een maximale koppel van 440 Nm (470 Nm overdruk). Het reactievermogen is zowel bij lage toerentallen als in de middenzone uitstekend. Daarnaast reageert de motor tot een maximum van 6800 rpm vrij op het gas.

In de nieuwe Focus RS bent u omringd door slimme technologieën. Elk met een specifieke taak, maar allemaal met één doel: ervoor zorgen dat u de mogelijkheden van uw auto ten volle kunt benutten:

  • Optimale bochtbeheersing:Ford Performance-vierwielaandrijving (AWD) met Dynamic Torque Vectoring Control biedt meer dan 1 g dwarsversnelling, plus uitstekende grip en ultra precieze besturing als u de bocht door gaat.
  • Handsfreetechnologie:Met Ford SYNC 2 kunt u door middel van eenvoudige spraakopdrachten uw muziek bedienen en gesprekken aannemen en voeren. U kunt deze stembediening ook gebruiken om muziek van een USB-stick of mp3-speler/iPod® af te spelen of als u muziek afspeelt vanaf een Bluetooth®-compatibele telefoon. Het systeem leest u zelfs nieuwe sms-berichten voor.
  • Klaar voor de start:Selecteer Startcontrole, zet de auto in de eerste versnelling, geef vol gas en laat vervolgens de koppeling los. De geavanceerde technologieën configureren direct het chassis en de aandrijflijn om vanuit stilstand de snelste acceleratie te realiseren.

Uiteraard kunt u de nieuwe Focus RS helemaal naar uw eigen wensen aanpassen. U rijdt de nieuwe Ford Focus RS al vanaf € 55.120,- Wilt u meer weten over alle accessoires en bijbehorende prijzen? Download hier de brochure.