Nooit meer snelheidssboetes met de Ford S-max

Het overschrijden van de toegestane snelheid is een van de meest voorkomende verkeersovertredingen. Zonder dat te hard rijden altijd een direct gevolg heeft blijkt uit onderzoek dat de meeste dodelijke verkeersongelukken ontstaan door bestuurders die te hard rijden. Hoewel sommige boetes worden uitgedeeld aan bestuurders die structureel te hard rijden, zijn er ook tal van bestuurders die onbewust een paar kilometer te hard rijden. Zonder dat dit direct gevaar oplevert voor de verkeersveiligheid. Om deze twee redenen, de verkeersboetes en de verkeersongelukken, introduceert Ford een nieuwe techniek genaamd de ‘Intelligent Speed Limiter’ (ISL).

Wat doet het ISL-systeem?

De ‘Intelligent Speed Limiter’ is een technologie die ervoor moet zorgen dat de bestuurders van de nieuwe Ford S-Max zich aan de juiste snelheid zullen houden. De opvolger van de ‘Cruise Control’ is een keuzesysteem dat met behulp van een ingebouwde camera de verkeersborden langs de weg leest en interpreteert. Zodra de camera een verkeersbord opmerkt, wordt de maximumsnelheid in het systeem aangepast. Rijdt u dus op de snelweg, waar de maximumsnelheid van 120 km/h wordt verlaagd naar 100 km/h, dan zorgt de Ford S-Max ervoor dat uw snelheid wordt verlaagd naar 100 km/h.

De auto kan na het lezen van de verkeersborden dus maximaal de aangegeven snelheid rijden. De auto remt niet af, maar de brandstoftoevoer naar de motor wordt tijdelijk beperkt, waardoor de auto niet harder dan 100 km/h kan rijden. Wanneer u op een lange weg rijdt, waar u nauwelijks verkeersborden tegenkomt en u geen idee heeft hoe hard u eigenlijk mag rijden, corrigeert het ISL-systeem uw snelheid. Verder heeft het systeem een alarmerende functie wanneer u de snelheid overschrijdt terwijl u een heuvel afrijdt. Op deze manier weet u dat u zelf bij moet remmen om u aan de maximale snelheid te houden.

De nieuwe Ford S-Max zal in de zomer van 2015 worden gelanceerd, waarna hij bij de Ford dealer Schurer-Kamphuis te vinden is. Voor die tijd al een Ford rijden? Bekijk dan eens ons actuele aanbod Ford occasions of nieuwe Ford modellen.

Ford Schurer-Kamphuis, go Further.

< Ford Ka: de perfecte budget auto Ford onthult nieuwe Ranger pick-up met gedurfd nieuw ontwerp, Smart Technologies en een lager verbruik >