Ford Nieuws

Herfstvakantie in het teken van LEGO; in de Jaarbeurs en bij Ford

De nieuwe LEGO Speed Champions-set bevat beide auto’s, coureurs, een finishvlag en zelfs een trofee waarmee deze historische zeges kunnen worden nagespeeld. “Veel leden van mijn team zijn opgegroeid met verhalen over de epische overwinning van Ford in 1966. Voor hen was het ontwerpen en bouwen van deze LEGO-versies dan ook een geweldige ervaring”, aldus Dave Pericak, global director, Ford Performance. “Deze set is een geweldige manier om onze Le Mans-historie te vertellen, en hopelijk zal dat een inspiratie zijn voor de coureurs, monteurs en ontwerpers van de toekomst.” Vorig jaar keerde Ford terug naar de plek waar 50 jaar geleden in een historische race beslag werd gelegd op de 1e, 2e en 3e plaats.

Ford start Europese productie van EcoSport SUV in Roemenië

Steven Armstrong, group vice president en president Europe, Middle East and Africa van Ford: “De vraag naar de EcoSport en compacte SUV’s in het algemeen groeit. Door een deel van de productie te verplaatsen naar Europa in plaats van te importeren vanuit het Indiase Chennai wil Ford beter kunnen voldoen aan de toenemende vraag in Europa”. De Roemeense president Klaus Iohannis, minister-president Mihai Tudose en andere landelijke en lokale hoogwaardigheidsbekleders keken samen met bijna 4.000 Ford-medewerkers toe hoe de eerste EcoSports van de band rolden. De algehele verkoop van SUV’s in de twintig traditionele Europese markten waarop Ford actief is, is het afgelopen jaar met 27 procent gegroeid, terwijl meer dan een kwart van de geregistreerde nieuwe gezinsauto’s een SUV was.

Ford met ST-Line de ruimte in: debuut S-MAX ST-Line

Onder het ST-Line label heeft Ford de afgelopen jaren een serie sportief gelijnde en extra gepeperde modellen gelanceerd. Gemeenschappelijke kenmerken van deze ST-Line modellen zijn de fraaie bodystyling kits, lichtmetalen velgen en interieurs met sportieve afwerkingsaccenten. Maar ST-Line behelst meer dan alleen uiterlijke kenmerken. Ook het onderstel is aangepakt en brengt het al zeer goede rijgedrag naar een nog hoger niveau. Nadat eerder de Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Kuga ST-Line en Mondeo ST-Line al hun opwachting maakten, breidt Ford de serie nu verder uit met de ruime, veelzijdige S-MAX ST-Line.

Rijden over de Atlantische weg in Noorwegen hoort op je bucketlist

De Atlantische weg in Noorwegen – het land van de middernachtzon – bestaat uit acht bruggen die de dorpen Kårvåg en Vevang op een wel zeer bijzondere manier met elkaar verbinden. Zeker bij slecht weer is dit geen route voor bang aangelegde mensen, vooral ook omdat er een stuk is waar de weg helemaal lijkt te verdwijnen. In het nieuwste deel van de videoserie Europe’s Greatest Driving Roads bekijken we de omgeving door de voorruit van de Ford GT-supercar. Even later zet deze auto de snelste rondetijd neer op ’s werelds meest noordelijke racecircuit, slechts dertig kilometer ten zuiden van de poolcirkel.

Ford experimenteert met nieuwe mixed reality-technologie in autodesign tijdens internationale tests met Microsoft HoloLens

Ontwerpers van Ford experimenteren in de studio’s in Dearborn al een jaar met de Microsoft HoloLens-technologie. Hiermee kunnen ze de voorgestelde virtuele ontwerpelementen bekijken alsof het onderdelen van fysieke auto’s zijn. Ze kunnen verschillende vormen, afmetingen en bekledingen van toekomstige accessoires in enkele minuten bekijken, in plaats van weken of maanden, zoals bij modellen van klei. En nu breidt Ford deze grensverleggende tests uit tot over de hele wereld. “Het is fascinerend hoe we oud en nieuw – modellen van klei en hologrammen – kunnen combineren op een manier die veel tijd bespaart en waarmee ontwerpers snel kunnen experimenteren en hun ontwerpen kunnen toepassen om nog stijlvollere en slimmere auto’s te bedenken”, aldus Jim Holland, Vice President, Vehicle Component and Systems Engineering bij Ford.

Nieuwe Ford Mustang voorkomt ruzie met de buren

Dit scenario leidde tot het idee voor de “Good Neighbour-mode” waarmee bestuurders van een nieuwe Ford Mustang een ongetemde brul kunnen laten horen wanneer ze niemand kunnen storen, of het wat rustiger aan kunnen doen om op goede voet te blijven staan met buurtbewoners. “Ik ben dol op het geluid van de V8-motor van de Mustang, maar hij kan erg luid zijn en dat kan vervelend zijn voor de buren. Ik dacht, “Er moet een manier zijn om mensen meer controle te geven over het geluid van de motor.” aldus von Foerster. Foerster was werkzaam als engineer, maar heeft nu de leiding over het ervaringsteam van Ford binnen de afdeling productontwikkeling in de Verenigde Staten.

Ford introduceert virtual reality app om verkeersongelukken bij jongeren terug te dringen

Voor deze eerste ervaring in zijn soort, wordt gebruikgemaakt van Google Daydream VR om mensen te laten ervaren hoe het is om als afgeleide bestuurder vrienden op te halen om naar een feestje te gaan. Instant messages, telefoongesprekken en praatgrage passagiers kunnen allemaal de aandacht afleiden, waardoor er een reeks aan bijna-ongevallen kan plaatsvinden. Uit de nieuwste gegevens van de Europese Commissie blijkt dat er jaarlijks meer dan 3.600 jonge personen overlijden bij ongevallen op openbare weg in Europa, en tweederde daarvan is bestuurder. * De makers van de Ford Reality Check-app hopen dat de leerzame app jonge mensen kan helpen bij het aanleren van veiligere rijgewoonten.

Ford onderzoekt communicatiemogelijkheden tussen zelfrijdende auto’s en andere weggebruikers

Ford Motor Company onderzoekt dit samen met het Virginia Tech Transportation Institute.

Ford Transit voor tweede maal uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar

De jaarlijkse Bestelauto van het Jaar-verkiezing laat er geen twijfel over bestaan dat de Ford Transit een ijzersterk aanbod is in de klasse van de grote bestelwagens. Enkele jaren geleden werd hij in Nederland al uitgeroepen tot Bestelauto van Jaar 2015 en ook in de daaropvolgende jaren noteerde hij topscores in de verkiezing. Nu heeft Ford met de Transit wederom een absolute winnaar in huis. De Bestelauto van het Jaar 2018 scoorde in de verkiezing sterk op alle fronten en liet bij de vakjury – bestaande uit bedrijfsautojournalisten, fleetowners en leasemaatschappijen – geen twijfel bestaan over zijn capaciteiten. “Het verschil ten opzichte van de nummer 2 in de verkiezing is groot genoeg om van een afgetekende overwinning te kunnen spreken,” verklaart Peter Brouwer, juryvoorzitter van de Bestelauto van het Jaar verkiezing.

Ford werkt met Lyft aan zelfrijdende auto’s

Lees hieronder de complete Engelse blogpost: Today, we’re announcing a significant step toward bringing self-driving vehicles to the masses thanks to a new partnership with Lyft that will help both companies progress toward a more affordable, dependable and accessible transportation future. As we at Ford continue making progress on developing self-driving technology – through our self-driving vehicle and Argo AI’s virtual driver system – we are simultaneously building out the infrastructure and systems necessary to make it easy for people to use our service. Think of it this way: Someday, when you open the Lyft app during a period of high demand, Ford and Lyft software will need to be capable of quickly dispatching a self-driving vehicle so that you can get to your destination as quickly and as safely as possible. And that’s where our work with Lyft begins. Lyft has a network of customers, growing demand for rides and strong knowledge of transportation flow within cities.