Ford Nieuws

Slagen in het leven met de mindset van een autocoureur

Dat is een van de uitkomsten van een nieuw onderzoek waarin wordt gezocht naar de geheimen van het brein van autocoureurs. De conclusie van het onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van Ford, is dat eenvoudige breintechnieken iedereen kunnen helpen topprestaties te leveren, op het circuit en daarbuiten. Onderzoekers van Ford en King’s College London hebben gebruikgemaakt van EEG-caps (elektro-encefalogram) om de hersenactiviteit van professionele coureurs te meten in een racesimulator. Deelnemende coureurs aan het onderzoek waren vijfvoudig FIA World Rally Championship-winnaar Sébastian Ogier en drievoudig FIA World Touring Car Championship-winnaar Andy Priaulx: coureurs die weten hoe ze onder druk kunnen presteren. Er werden vervolgens ook gewone bestuurders geanalyseerd bij het uitvoeren van dezelfde taak.

Nieuwe Ford-website is duidelijk, persoonlijk en van deze tijd

De nieuwe website staat voor een persoonlijkere manier van communiceren. Voorheen waren de webteksten geschreven in de u-vorm, wat ze afstandelijk maakte. Nu is gekozen voor de persoonlijkere aanspreekvormen je en jij.

Van sojazaad naar stoelzitting: Het belang van sojaschuim in de opmars van Ford naar het gebruik van duurzame materialen

Sinds de start van de toepassing van sojaschuim zijn ruim 18,5 miljoen auto’s geproduceerd en zijn er een half biljoen sojabonen gebruikt. Door dit materiaal te gebruiken heeft Ford voorkomen dat meer dan 100 miljoen kg koolstofdioxide in de atmosfeer is uitgestoten. Dat is de hoeveelheid die in een jaar door 4 miljoen bomen wordt opgenomen, volgens de North Carolina State University. Het innovatieve gebruik van sojaschuim als plantaardig alternatief voor traditionele producten op basis van aardolie heeft ons in 2007 geïnspireerd het in de productie te gaan toepassen. Onze auto’s zijn er aanzienlijk duurzamer van geworden zonder daarbij kwaliteit of prestaties in te leveren.

Ford investeert 750 miljoen euro in productiefaciliteit Valencia voor volgende generatie Kuga

Lees het complete Engelse bericht hieronder. “This major investment of more than €750 million reconfirms in the clearest way our continuing commitment to the Valencia region and to Spain as one of our most important manufacturing locations in Europe,” said Steven Armstrong, president and CEO, Ford of Europe, Middle East and Africa.
“I also want to thank the national government in Madrid and the Generalitat Valenciana for their continued support, and for their ongoing work to maintain a favourable climate for business investment in the Valencia region.” Employing more than 8,000 people across all of its operations, the new investment will help to secure employment at Ford’s Valencia site. The investment builds on cost efficiency and productivity improvements by the management team, union partners and workforce.

Ford’s fabricageproces inspireert grootste kankerinstituut van Europa

Samen met zijn collega’s in de Ford-assemblagefabriek in Keulen, hebben Butler en zijn team veranderingen bestudeerd en voorgesteld. Deze worden nu geïmplementeerd in het specialistische kankerinstituut dat naar verwachting het grootste van Europa zal worden. Inmiddels is de uitwisseling van ideeën tweerichtingsverkeer geworden. Het medisch personeel van het CIO, het befaamde centrum voor geïntegreerde oncologie van het universiteitsziekenhuis van Keulen, deelt namelijk in het kader van Ford’s onderzoek naar de auto’s van de toekomst hun ervaringen met big data. “Ik heb vijf jaar lang doorgebracht in behandelkamers en heb veel nagedacht over hoe ik het leven van patiënten gemakkelijker kan maken”, aldus Butler, die momenteel herstelt van darmkanker.

Ford beloont start-ups met 30.000 euro voor werk aan carpool-, navigatie- en podcast-apps

De app van de Franse start-up Zify behoort tot de drie winnende inzendingen voor de Applink-uitdaging Make It Driveable van Ford. Elke winnaar ontvangt € 10.000 en de kans om verder te werken met Ford. De andere geselecteerde starters waren Acast, die podcaststreams biedt die zijn aangepast aan de rit van de bestuurder, aan zijn interesses en aan het tijdstip van de dag, en RouteValet, die particulier en openbaar vervoer in één ritplan-app samenbrengt.

‘Robutt’ imiteert menselijk zitvlak in duurzaamheidstests voor stoelen

Hier kunt u ‘Robutt’ aan het werk zien: https://youtu.be/WlK1rbpuyAA “Zodra we voor het eerst instappen, geeft de stoel een indruk van comfort en kwaliteit”, zegt ingenieur Svenja Fröhlich, duurzaamheidsspecialist op het Europese hoofdkantoor van Ford in Keulen. “Vroeger gebruikten we pneumatische cilinders die alleen maar op en neer gingen. Dankzij ‘Robutt’ kunnen we nu het echte menselijke gedrag op dit vlak tot in detail kopiëren.

IONITY – Krachtig pan-Europees oplaadnetwerk maakt e-mobiliteit over grote afstand mogelijk

“De beschikbaarheid van een wijdverbreid HPC-netwerk is van essentieel belang om elektrische auto’s voet aan de grond te laten krijgen in de markt”, zegt Michael Hajesch. “De oprichting van IONITY maakt dit mogelijk en toont aan dat autofabrikanten zich graag samen inzetten om dit doel te bereiken. Met de komst van het eerste pan-Europese HPC-netwerk maken we elektrische auto’s geschikt voor het afleggen van grote afstanden. Daarbij richten we ons speciaal op de individuele consument, met een snel en comfortabel oplaadsysteem met digitale betalingsmogelijkheden.” “Het eerste pan-Europese HPC-netwerk is van essentieel belang om elektrische auto’s voet aan de grond te laten krijgen in de markt.

Mass VR Experience toont visie voor toekomstige steden

De complete speech is hier te bekijken:
https://media.ford.

Ford CEO Jim Hackett opent Smart Mobility Innovation Office in Londen

Lees het complete Engelse bericht hieronder. The new office gives a dedicated team of Ford specialists, led by smart mobility director Sarah-Jayne Williams, easy access to world-class digital companies, leading academic institutions, nimble start-ups, and existing partners. Ford continues to work on projects with the city to help improve air quality, ease congestion and broaden mobility for Londoners. Having an office in London offers Ford close proximity to its projects and partners; including the plug-in hybrid Transit trial due to launch later this year. “London is not only one of Europe’s biggest mega-cities, it is also one of the most progressive in its openness to new ideas and new partners, as we work together to create smart vehicles for a smart world,” said Hackett.