Ford Nieuws

Chariot van Ford verhelpt tekortkomingen OV in Londen

De dienst is bedoeld voor bewoners in stadsdelen waar de beschikbaarheid van het openbaar vervoer te wensen overlaat. Met Chariot worden forenzen de eerste en laatste kilometers van hun reis snel en comfortabel naar nabijgelegen ov-knooppunten en metrostations vervoerd. In Londen is de dienst vorige week met vier routes van start gegaan.

Ford onthult de vernieuwde Transit Connect en Transit Courier bestelauto’s

De Transit Connect en Transit Courier zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwste Transit-familie die uit vier modellen bestaat.

Nieuwe Ford KA+ biedt uitgebreide uitrusting, efficiënte techniek en veel interieurruimte

De nieuwe Ford KA+ biedt nog meer ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage. Ook is de KA+ leverbaar met meer technologie aan boord, zoals Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen. Voor het eerst biedt Ford voor de KA+ de geheel nieuwe, efficiënte 1,2-liter driecilinder Ti-VCT-benzinemotor (Twin independent Variable Camshaft Timing) met een vermogen van 51 of 62 kW (70 of 85 pk). Stijlvol en rijk uitgerust
Er zijn twee uitvoeringen: Essential en Ultimate. Beide zijn voorzien van de nieuwe, hoger geplaatste trapezevormige grille en om de hoeken van de carrosserie doorlopende koplampen – in stijl met de nieuwste designtaal van Ford.

Mens en machine worden één – Ford fabriek eerste ter wereld waar werknemers ‘Iron Man’- exoskeletten gebruiken

De futuristisch ogende exoskeletten bieden ondersteuning aan de schouders en rug en verplaatsen het gewicht meer naar de heupen waardoor het tillen van voorwerpen minder belastend is. Op die manier neemt de kans op blessures af. “Het werken aan een assemblagelijn vereist kennis en vaardigheid maar kan ook fysiek zwaar zijn”, stelt Dale Wishnousky, vice president, Manufacturing, Ford of Europa. “Exoskeletten lijken misschien afkomstig uit een sciencefictionfilm, maar kunnen echt helpen om het inspanningsniveau van werknemers te verlagen en taken fysiek minder zwaar te maken.” Rond 2020 is 25 procent van alle Europeanen 60 jaar of ouder en naar verwachting zijn oudere medewerkers en personen met mobiliteits- of musculoskeletale aandoeningen een van degenen die baat hebben bij het gebruik van exoskeletpakken.

Ford voegt Mondeo ST-Line en nieuwe Tourneo Custom toe aan wagenpark Team Sky

Andere auto’s in het wagenpark zijn de S-MAX, de Edge en de Transit met AWD, die Team Sky al gebruikt sinds het begin van de samenwerking met Ford in 2016. Sindsdien heeft het team 73 overwinningen behaald, en hebben de auto’s meer dan 80.000 kilometer afgelegd: dat is twee keer de wereld rond. Alle auto’s worden voorzien van de nieuwe Team Sky striping voor 2018, met de iconische blauwe streep in het midden, en met het ‘prestatiepatroon’ met daarin alle overwinningen van Team Sky, inclusief de zeges van het team uit 2017. Het wit van de nieuwe rennerstruien komt terug in een witte bies langs de zijkant van de auto.

Acht Ford Performance-modellen gaan krachtmeting aan!

Voor het spectaculaire schouwspel – dat in samenwerking met Castrol Edge en in een tijdsbestek van slechts vier uur is gefilmd – namen de coureurs van het Ford Chip Ganassi Racing Team een time-out van de bandentestsessies met de Ford GT-raceauto. Coureurs Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla en Stefan Mücke van het World Endurance Championship (WEC) en Dirk Müller, Joey Hand, Richard Westbrook en Ryan Briscoe van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship namen ieder plaats achter het stuur van een Ford Performance-model. Zij vertrokken om beurten en met tussenpozen, zodat in de laatste bochten en op het rechte stuk van het circuit de spanning tot een hoogtepunt steeg. De achtvoudige tijdrit was de eerste en waarschijnlijk enige kans om te ontdekken of bijvoorbeeld een Fiesta ST een Le Mans-winnende Ford GT achter zich kon houden. De bijzondere krachtmeting is gefilmd met drie cameraploegen, een drone en zestien GoPro-camera’s.

Scandinavische taxichauffeur heeft droombaan in Focus RS

Vaste klanten hebben de auto, die in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 km per uur gaat, inmiddels een bijnaam gegeven: “Blue Lightning”. Bezoekers die de Trolltunga-kliffen in Odda in Noorwegen bezoeken, verspreiden in de wijde omgeving de bekendheid van de auto. “Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze hun droombaan hebben. Maar ik ben zeker een van hen “, zegt de 36-jarige vader, die in slechts 18 maanden tijd 127.000 km heeft afgelegd in de Focus RS.

Op zoek naar een goed gevoel? Vergeet zoenen, voetbal en dansen – koop een sportauto

In het onderzoek werden bij vrijwilligers “kickmomenten” gemeten: pieksensaties die een wezenlijke rol spelen in ons complete welbevinden. De metingen werden gedaan tijdens het toejuichen van hun favoriete voetbalteam, het kijken naar een spannende aflevering van Game of Thrones, het genieten van een hartstochtelijke zoen met een geliefde of het nemen van een intensieve salsadansles. Alleen de incidentele hoogtepunten tijdens een ritje in de achtbaan scoorden hoger dan de dagelijkse kick van het rijden in een sportauto. Ford werkte met neurowetenschappers en ontwerpers aan het onderzoek. Samen deden ze onderzoek met de unieke Ford Performance Buzz Car: een aangepaste Ford Focus RS, uitgerust met draagbare en slimme technologie.

Elektrificatie nieuws, Nieuwe Ford Mustang Bullitt™ en Ford Edge ST tijdens North American International Auto Show (NAIAS)

Daarnaast kondigt Ford aan de investering in de ontwikkeling van elektrische voertuigen te verhogen tot 11 miljard dollar tot aan 2022. Verdeeld over de verschillende markten zal Ford tot aan het jaar 2022 wereldwijd in totaal 40 geëlektrificeerde voertuigen introduceren. Het betreft 24 hybride en plug-in hybride voertuigen en 16 volledig elektrische voertuigen. Tot deze voertuigen behoren een hybride Mustang en F-150 die in 2020 op de markt worden gebracht. Het bijzondere van de hybride F-150 is dat dit voertuig ook als mobiele generator dienst kan doen om het elektrische gereedschap van bijvoorbeeld een aannemer van stroom te voorzien.

Ford versterkt betrokkenheid bij WRC met ondersteuning van M-Sport Ford World Rally Team

Het M-Sport Ford World Rally Team is gevestigd in het Engelse Cockermouth en wordt geleid door de in motorsportkringen befaamde Malcolm Wilson. Vanaf 2018 profiteert dit team van extra technische ondersteuning van Ford Performance. Deze internationale organisatie werkt vanuit het hoofdkwartier van Ford in Dearborn (VS) en wordt geleid door Mark Rushbrook, Global Director Motorsport. Met deze grotere investering wil Ford ervoor zorgen dat het M-Sport Ford World Rally Team na de financiële en technische steun in 2017, ook in het WRC-seizoen 2018 en daarna kansrijk kan blijven. De sterkere ondersteuning van Ford is voor M-Sport een belangrijke factor geweest om Sébastien Ogier voor het seizoen van 2018 te behouden.