Ford Nieuws

Ford en Deutsche Post DHL Group onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto

De StreetScooter WORK XL, is gebaseerd op een Ford Transit chassis en is uitgerust met een volledig elektrische aandrijving en ontworpen en gebouwd volgens de Deutsche Post DHL specificaties. In 2017 worden 150 elektrische bestelauto’s geproduceerd in de StreetScooter-fabriek in Aachen, Duitsland. Deutsche Post DHL zal de elektrische bestelauto’s gebruiken om de stedelijke pakketdiensten in Duitsland te ondersteunen. Deutsche Post DHL, StreetScooter en Ford plannen om 2500 e-vans te bouwen voor het eind van 2018. Net als de bestaande elektrische StreetScooter-modellen – WORK en WORK L – kan de WORK XL ook worden verkocht aan derden.

Ford Performance biedt met Ford GT ’67 Heritage Edition eerbetoon aan historische Le Mans-winnaar van 1967

“Bij het ontwikkelen van een waardige opvolger van de ’66 Heritage Edition hebben we logischerwijs gekeken naar onze volgende historische Le Mans-overwinning van het Amerikaanse team met Dan Gurney en A.J. Foyt”, aldus Dave Pericak, Global Director bij Ford Performance. “De Ford GT ’67 Heritage Edition is een eerbetoon aan die overwinning, met een moderne benadering van een van de belangrijkste auto’s uit de racegeschiedenis van Ford.” De Ford GT ’67 Heritage Edition is voorzien van een glanzende carrosserieafwerking in Race Red met witte strepen en een duidelijk zichtbaar koolstofvezelpakket.

Ford benoemt Sarah-Jayne Williams tot directeur Smart Mobility in Europa

Williams zal rapporteren aan Steven Armstrong, CEO van Ford Europa en aan John Larsen, vice-president van Ford Global Operations & Smart Mobility. Williams zal zich richten op toekomstige mobiliteitsoplossingen voor Europa en werkt vanuit het nieuwe Ford Mobility Innovation Office in Londen. Lees het complete Engelstalige persbericht hieronder. “We’re delighted to welcome Sarah-Jayne to the Ford team in Europe. Her role is to tackle urban transportation challenges and opportunities, and respond to the growth of the sharing economy by defining and implementing Ford of Europe’s Smart Mobility strategy.

Ford geeft unieke Focus RS-ervaring weg tijdens Gamescom en laat snelste Forza gamers rijden op circuit

Om de nieuwe ‘Tame the Track’-uitdaging te winnen, moeten gamers de rondetijd evenaren van Ford Chip Ganassi Racing-coureur Harry Tincknell met de Focus RS op het circuit Spa-Francorchamps in België. De snelste Tame the Track deelnemers worden op 23, 24 en 25 augustus per helikopter naar het circuit gevlogen om de Ford Focus RS in het echt te besturen, waarbij ze coaching krijgen van Ford GT-coureur Tincknell. De winnaars krijgen ook twee Recaro-stoelen en prijzen van B&O PLAY. Gedurende het evenement zijn er meerdere kansen voor aanwezigen om de Focus RS-rijervaring te winnen door selfies te delen met de hashtag #tamethetrack vanuit het GIF-station in de Ford-stand. Geaccrediteerde media kunnen met elkaar de strijd aangaan en prijzen winnen op 22 augustus.

Ford Motor Company één van de meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld

We zijn altijd bezig om van Ford een geweldige werkplek te maken en de vaardigheden die we zoeken worden steeds diverser. Deze waardering laat zien dat we op de juiste weg zijn om het talent aan te trekken dat we nodig hebben”, aldus Peter Godsell, Vice President, Human Resources voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Ford Motor Company. Op het hoofdkantoor van Ford Nederland worden jaarlijks zo’n twintig talentvolle stagiaires begeleid en klaargestoomd om positief vervolg te kunnen geven aan hun loopbaan. Emmy Radelaar, Manager Human Resources bij Ford Nederland: “In de afgelopen jaren zijn bovendien al verscheidene talentvolle stagiaires na hun stageperiode fulltime aan de slag gegaan bij Ford Nederland omdat ze enerzijds over het talent beschikten en anderzijds omdat ze de werkomgeving als zeer prettig ervaren.” Ruim 294.

Nieuwe Ford Fiesta Trend en Titanium nu in de showroom. Sportieve ST-Line en luxueuze Vignale nu te bestellen

Ford introduceert de nieuwe Fiesta met vier verschillende karakters: de stijlvolle Fiesta Titanium en Trend, de op de Ford Performance geïnspireerde Fiesta ST-Line en voor het eerst ook de exclusieve Fiesta Vignale. De Vignale modellen zijn bij uitstek geschikt voor klanten die de luxe van een grote auto in een compact formaat zoeken. De Fiesta-range wordt in 2018 verder uitgebreid met de Fiesta Active crossover – de eerste van een nieuwe reeks Active-uitvoeringen die de komende jaren binnen de complete Ford-modellenreeks zullen worden geïntroduceerd – en de 200 pk sterke Fiesta ST. De Fiesta is verkrijgbaar in drie- en vijfdeurs varianten en is voorzien van een stijlvol nieuw exterieur en een revolutionair interieurontwerp, met meer personalisatie-opties dan ooit tevoren. Bovendien heeft Ford de hoog aangeschreven rijeigenschappen nog verder verbeterd.

Dragen van slippers achter het stuur in Frankrijk en Spanje verboden

Onderzoek toont aan dat het dragen van slippers achter het stuur bijzonder gevaarlijk is. Slippers schieten gemakkelijk los en kunnen klem raken onder de pedalen. In Nederland is het niet verboden om met slippers te rijden, maar het kan wel geld kosten als er met slippers of blote voeten een verkeersongeluk veroorzaakt wordt. Wanneer blijkt dat tijdens het ongeval slippers zijn gedragen, vergoedt de verzekeraar namelijk in veel gevallen alleen de schade van de tegenpartij. In veel Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland en Italië, is het niet verboden om met slippers of zelfs blootsvoets te rijden.

Vandaag honderd jaar geleden introduceerde Ford het TT-model dat de basis legde voor de moderne bestelauto

De eerste introductie van het TT-model van Ford is vandaag precies 100 jaar geleden. Het TT-model van 1 ton was de eerste bestelauto die voor een speciaal doel werd ontwikkeld en aangepast kon worden aan de verschillende transportbehoeften. Eigenaren konden het chassis voorzien van verschillende opbouwmogelijkheden om allerlei zaken te transporteren, van brieven tot brandstof. De bestelauto werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten, maar veel exemplaren werden echter in Europa gebouwd, in Manchester in het Verenigd Koninkrijk. Het TT-model was langer en sterker dan het T-model, en beschikte over een cabine met ruimte voor de bestuurder en één passagier.

Nederlander Amko Leenarts benoemd tot Director of Design, Ford Europa

In zijn nieuwe rol zal Leenarts verantwoordelijk zijn voor het exterieur- en interieurontwerp van de auto’s die worden ontwikkeld door Ford Europa. Leenarts gaat leiding geven aan een team van meer dan 275 Ford-medewerkers in de Ford-designstudio’s in Merkenich (Duitsland) en het Technical Centre in Dunton, Essex (VK). Recentelijk is € 13 miljoen geïnvesteerd in de designstudio van Ford in Merkenich, onder andere voor de upgrade van kantoren en de werkplaatsen voor design en kleimodellen. Een deel van dit bedrag, ter waarde van € 3,5 miljoen, is uitgetrokken voor investeringen in geavanceerde 3D-freestechnologie. De wereldwijde transformatie van het designproces bij Ford wordt voortgezet: wij maken gebruik van virtual reality- en mixed reality-technologieën om auto’s te produceren die nog aantrekkelijker zijn.

Geen HANDI’CAP’ maar HANDI’CAPABLE’

Meer kansen krijgen, begint bij anders kijken. Om dat te stimuleren ging de Ford HandiCab op 13 en 14 juli voor het eerst de weg op. Een positief initiatief met aan het stuur Tim de Vries (paralympisch atleet), Debbie van der Putten (model) en Sebastiaan Nieuwenhuizen (Veteraan). Samen missen ze 1 arm en 2 benen, maar daar stopt het verschil. In de Ford HandiCab boden ze nietsvermoedende reizigers een taxirit aan.