Streeploos de zomer door?

Plan nu online je APK in en ontvang van ons een gratis setje ruitenwissers voor je voorruit.

Actie voorwaarden:

Plan je APK afspraak online in tussen 21-05-2018 / 30-06-2018.De actie is geldig op alleen voorruitvervangingen. De actie is alleen van toepassing bij een online afspraak. Door deelname aan de actie gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Staat jouw auto op de planning om binnenkort gekeurd te worden?

Wist je dat...........

 • Onze zeer ervaren keurmeesters wel meer dan 2600 keuringen per jaar doen.
 • Jou auto 2 maanden voor de APK-vervaldatum al kan laten keuren?

Hieronder hebben wij wat tips verzameld om je door de apk keuring te helpen. laat de keuring je geen stress bezorgen en bereid jezelf en je auto goed voor op de APK.

Een goed begin is het halve werk En het kan je nog geld schelen ook. Tel uit je winst en doe je voordeel met onze tips.

Alleen speciaal opgeleide monteurs ( gecertificeerde APK-keurmeesters) mogen de keuring voor u uitvoeren. Bepaalde basis punten kun je natuurlijk makkelijk zelf controleren. Heb je toch vragen kom dan gerust langs bij een van onze vestigingen in Almere en Lelystad. of neem contact met ons op 036-5334500 we staan voor u klaar.

Top 5 APK-afkeurpunten

 1. Onvoldoende profiel op de banden.
 2. Onjuiste/defecte verlichting.
 3. Bandenspanning te laag.
 4. Ruitenwissers beschadigd.
 5. Problemen met remmen.

   Check het zelf punten APK​ ...

   1 Verlichting

   Zowel voor als achter moeten alle lampen goed functioneren. Koplampen, richtingaanwijzers en remlichten testen, vergeet hierbij niet je kentekenplaat verlichting.

   2 Banden.

   Alle 4 banden kun je controleren door te kijken of je profieldiepte meer is dan 1.6 mm. Dit kan je doen met een profieldiepte metertje, heb je dien niet in huis rij dan bij ons langs, dan meten wij de dieptes voor je op.

   Bij minder dan 1.6 mm profieldiepte komt de band helaas niet door de keuring. Dit geld niet voor je reserve band, aanbevolen wordt een reserveband met voldoende profiel, maar is niet verplicht.

   Door met je hand over de band te gaan aan beide zijde kun je checken of de band beschadigd is. Ook dit kan leiden tot een APK afkeur.

   3 Ruitenwissers & ruitensproeier

   Ruitensproeier en wissers moeten goed functioneren.

   Tip: de ruitensproeier test doe je het beste vanuit de auto.

   Reservoir met ruitenvloeistof leeg, vul deze dan zelf bij je kunt het reservoir herkennen aan dit symbool Afbeeldingsresultaat voor symbolen ruitvloeistof


   4 Deuren

   De Deuren moeten goed sluiten en ook weer geopend kunnen worden. Van binnen en van buiten. Hetzelfde geldt voor je achterklep en motorkap.

   5 Brandstofdop

   Zie jij ook wel eens een verdwaaldeBrandstofpompdopbij het benzine station? De nieuwere Ford modellen maken gebruik van het Easyfuel systeem. Deze heeft geen losse afsluitdop. Mocht je er wel een hebben en deze on overhoopt verloren zijn is dat een reden voor een APK afkeur. De dop moet aanwezig zijn.

   6 Spiegels

   Er mag geen breuk of verwering in je binnen- en buitenspiegels aanwezig zijn.
   Je spiegels mogen geen beschadigingen of verwering hebben. Dit geld voor de buitenspiegels maar ook voor de binnenspiegel.
   Combineer de APK met een onderhoudsbeurt
   De APK is een momentopname. Het bied dus niet de garantie dat je een jaar lang zorgeloos kan rijden. Veel van onze Ford rijders combineren daarom hun APK met een onderhoudsbeurt. Wist je dat als je de APK inplant i.c.m. een onderhoudsbeurt nog maar € 19.95 is!

   PLAN JE APK + ONDERHOUD